matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochnda
bcn:
pochodna
1
f(x)=(lnx)
x
czy to bedzie:
x
x
y=x
x
x
y=x
cosx
jak zrobic te przykłady? bo nie mam pomysłow
16 lut 18:52
Godzio:
(lnx)
x
= e
ln(lnx)
x
= e
x * ln(lnx)
1
1
(e
x * ln(lnx)
)' = e
ln(lnx) * x
* (ln(lnx) + x *
*
) =
lnx
x
1
= ln
x
x * (ln(lnx) +
)
lnx
16 lut 18:57
bcn:
o w pysk...nie skumam tego
16 lut 19:01