matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóżcie
piernik:
Liczby x,x+2,x+3 tworzą ciąg geometryczny. wynika stąd, że:
4
a) x=−
6
4
b)x=
6
c)x=−4 d)x=4
16 lut 16:35
Niunia85:
x+3
x+2
=
x+2
x
x(x+3)=(x+2)(x+2) x
2
+3x=x
2
+2x+2x+4 3x−4x=4 −x=4 x=−4
16 lut 16:40
piernik:
DZIEKUJEEEEE
16 lut 16:47
Niunia85:
16 lut 16:47