matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
co Wy na to?
kolej:
pole rombu rowne jest 18 a kąt ostry ma miarę 30stopni, wysokosc rombu jest rowna
16 lut 16:15
Niunia85:
P=a
2
sinα 18=a
2
sin30
1
18=a
2
*
/*2
2
36=a
2
a=6 P=ah 18=6h h=3
16 lut 16:19
kolej:
<uściski>
16 lut 16:25
Niunia85:
16 lut 16:30