Znajdź sumę iloczynu i różnicę zbiorów !!!!!!!!!!!!
mysliciel123: A ) A= {a,b,c,d,e,} B = {e,f,g}
B) A = < −3 , 2 > B = ( 0 , 7 )
16 lut 16:06
Ajtek: Suma czyli to co należy do dwóch zbiorów:
Różnica A/B to co należy do zbioru A i nie ma tego w zbiorze B
Różnica B/A to co należy do zbioru b i nie ma tego w zbiorze A
a) suma AuB={a,b,c,d,e,f,g}, e jest w obu zbiorach, nie ma sensu dublować.
różnica A/B {a,b,c,d} odzucamy e ponieważ jest w zbiorze B
różnica B/A {f,g} odrzucamy e ponieważ jest w zbiorze A
Teraz znalogicznie zrób punkt b).
16 lut 16:54