równoległobok
młoda: A to ktos umie;?
W równoległoboku ABCD dany jest wektor BC = 4, 2 oraz punkt P= 2, −4 będacy środkiem boku BC
Punkt M = −1, 2 jest srodkiem boku DC oblicz a Współrzedne wieszchołków b krótsza i dłuższą
wysokość c sinus konta abc równanie koła opisanego na trójkącie BCD i równanie symetralnych
boków równoległoboka
16 lut 15:20
młoda: nokt tego nie wie?
16 lut 16:02
hwdtel i waldemar:
Zwykły śmiertelnik nie wie.Ale jakiś aniołek(z tych co to nie chciał fruwać) mógłby
rozwiązać układ równań
| ⎧ | xB−xc=4 | |
| ⎜ | yB−yC=2 | |
| ⎨ | xB+xC=2xP |
|
| ⎩ | yB+yC=2yP | |
A następnie układ:
| ⎧ | (xM−x)(yP−yB)−(xP−XB)(yM−y)=0 | |
| ⎩ | (xM−x)2+(yM−y)2=(xP−xB)2+(yP−yB)2 |
|
I masz załatwiony podpunkt a
16 lut 18:44