matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
asd:
Napisz rownanie prostej przecodzacej przez pkt P=(−2,5) i nachylonej do osi OX pod katem 45 stpni.
16 lut 14:31
Eta:
tg45
o
= 1 , tgα= a −−− współczynnik kierunkowy tej prostej a=1 k: y= 1(x −x
P
) +y
P
y=..........
16 lut 14:33