matematykaszkolna.pl
Pytanie Adam: Pytanie z innej teczki. Znacie może jakąś książkę do nauki fizyki ale od podstaw, prawie skończyłem Andrzeja Kiełbasę i chciałbym zając się czymś innym emotka.
16 lut 13:10
Mateusz: Jaki poziom podstawowy rozszerzony i czy zamierzasz ja potem wykorzystać nie wiem studia ,politechnika etc
16 lut 13:13
Adam: puki co traktował bym to jako hobby uczył bym się dla siebie więc na razie poziom podstawowy tak jak było z matematyką
16 lut 13:16
Mateusz: aha no to w sumie jest sporo na rynku tych podręczników, np wydawnictwa zamkor Krzysztofa Chyli czy tez J Salach W Mroszczyk ale osobście poleciłbym ci Davida Holiday−a tam jest omówiona prawdziwa fizyka to jest podręcznik na studia i wadą jest cena średnio 45 zł za tom ale tak czy siak warto jakby co dodatkowo jest jescze jeden tom z samymi zadaniami jakby było komuś mało ale jak mówisz ze na poziom podstawowy do szkoły średniej to albo Krzysztofa Chyli wraz ze zbiorem zadan albo Zamkora ewentualnie W Mroszczyk J Salach wraz ze zbiorem zadan a zadania tam mają niektóre kosmiczne
16 lut 13:23
Adam: a tam są tylko zadania ? mi by się na początek teoria przydała
16 lut 13:27
Mateusz: No podałem wykaz podręczników np w podręczniku Krzysztofa Chyli do liceum jest teoria w tej teorii jakies przykładowe zadania z rozwiązaniami i na koncu są zadania do których są odpowiedzi tylko ja mam wydanie troche starsze teraz są pewnie nowsze to pare błędów w zadaniach wyłapałem.
16 lut 13:33
Adam: ok dzięki ostatnie pytanie czy orientujesz się jak to jest ze studiami informatycznymi głownie chodzi mi o kierunek programowanie ?
16 lut 13:34
Mateusz: Wiesz co nie za bardzo ale jednak podstawy programowania trzeba miec chociazby w c++ bo pozniej moze byc ciężko zaczynac od zera
16 lut 13:38
Adam: ja przestudiowałem prawie całą symfonie Grębosza tylko kurcze patrze na te studia i nigdzie nie ma konkretnego kierunku
16 lut 13:39
Mateusz: No to nie powinienes miec problemu większego na stronie uczelni na wydziale informatyki w zakładce opis programu studiów alb powinna byc jakas informacja jak nie to zadzwno i sie dowiesz
16 lut 13:42
Adam: ok ty
16 lut 13:48