matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze pomozcie
michu:
Dziełka ma kształt trójkąta prostokątnego (patrz rysunek). Ile metrów bieżących siatki potrzeba na ogrodzenie najdłuższego z jej boków
A.112. B.16. C.113. D.4√7 Odcinek A−C (x−1)
16 lut 09:49
Niunia85:
x
2
=(x−1)
2
+15
2
x
2
=x
2
−2x+1+225 2x=226 x=113
16 lut 10:11