matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
2-U{1}{x} = U{x}{x+2}
pomocy!!!:
1
x
2 −
=
x
x+2
16 lut 00:22
Krzynek:
podstawmy np. 1 pod x:
1
1
2 −
=
1
1+2
1
1 =
3
Równanie sprzeczne? L ≠ P
16 lut 00:50