matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Fiolka:
Zad5. Oblicz poczodną funkcji a) f(x)=
√
x+1
1
b) f(x)=
x+1
x
2
c) f(x)=
x
2
+1
d) f(x)=
√
x
2
+x+1
e) f(x)=e
x
2
f) f(x)=(x
3
+2x
2
+1)e
x
g) f(x)=xlnx h) f(x)=xlnx−x
15 lut 22:29