funkcja wykladnicza
Ala: Punkt (−3,1/6) nalezy do wykresu pewnej funkcji wykladniczej f. Rozwiaz nierownosc f(x)≤6
15 lut 22:28
Ala: pomocy...
16 lut 19:57
Ala: .
16 lut 20:40
zdesperowany student: jestes pewna ze sa dobre dane?
16 lut 20:43
Ala: tak mam napisane...
16 lut 22:51
Ala: .
16 lut 23:50
Ala: .
17 lut 07:40
ICSP: dowolna funkcja wykładnicza:
f(x) = a
x
| 1 | | 1 | | 1 | |
| = a−3 ⇔ |
| = |
| ⇔ a3 = 6 ⇔ a = 3√6. Raczej są inne dane... |
| 6 | | 6 | | a3 | |
f(x) = (
3√6)
x
(
3√6)
x ≤ 6 ⇔ 6
x ≤ 6
3 ⇔ x ≤ 3
17 lut 08:49
ICSP: Raczej jest dobrze ale byłoby lepiej gdyby ktoś to sprawdził.
17 lut 08:49