zadanie:)
inx: połowa liczby 2198 wynosi?
15 lut 22:26
niewiem: 2197 chyba
15 lut 22:33
ania: zgadza sie
15 lut 22:35
inx: nie mam ze do 198 i jest do wyboru 1 do 198, 2 do 99, 1 do 99 , 2 do 197
15 lut 22:37
ICSP: Ostatnie.
| 2198 | |
| = 2198 * 2−1 = 2198 − 1 = 2197 |
| 2 | |
15 lut 22:39
ania: no to 2 do 197, jak pisał poprzednik
15 lut 22:39
inx: dzieki
15 lut 22:44
inx: a skad sie wzielo to 2 do −1?
15 lut 22:47
ICSP: z tego że najpierw dzieliłem przez dwa a później mnożyłem przez dwa co oznacza ze odwróciłem
ułamek a przy odwracaniu ułamka zmienia się znak w potędze.
15 lut 22:49
inx: no tak
15 lut 22:51