Matma
Kantak: w urnie mamy 10 kuli białych, 20 czarnych i 30 zielonych. Losujemy jedną kulę Jakie jest
prawdopodobieństwo wylosowania kuli białej lub czarnej?
15 lut 21:19
Kantak: Zad2 Napisz równanie okręgu o środku S=(−2,−3), przechodzącego przez punkt P=(4,−5)
15 lut 21:21
Aska: Ω=60
| | 10+20 | | 30 | | 1 | |
P(A)= |
| = |
| = |
| |
| | 60 | | 60 | | 2 | |
15 lut 21:26
Kantak: dzięki a umiesz drugie
15 lut 21:29
Artur: (x+2)
2 + (y+3)
2=40
heh Aśka...liczyłem też pierwsze...te wszystkie silnie i Kombinacje...a to wystarczyło tak
prosto rozpisać
15 lut 21:36