do sprawdzenia ;P
koń: dny ciąg arytmetyczny w którym a1=4 a2=−6 wyznaczy a 4/
mi wyszło 120 czy dobrze ?
15 lut 20:50
koń: chyba za duzo ..
15 lut 20:51
ICSP: Ciag jest malejący wiec wyraz 4 nie może być większy od 0.
15 lut 20:51
koń: napewno za duzo
15 lut 20:51
zdesperowany student: nie.
15 lut 20:51
ICSP: Jaka jest różnica tego ciagu?
15 lut 20:51
koń: cos z ta różnicą nie tak
15 lut 20:52
ICSP: Ile ci óżnica wyszła?
15 lut 20:53
koń: −10
?
15 lut 20:53
ICSP: Dobrze.
15 lut 20:55
ICSP: Teraz a4 = a2 + 2r. Wylicz z tego.
15 lut 20:55
ICSP: Może być również a
4 = a
1 + 3r. Jak wolisz
15 lut 20:56
koń: a4=−6+2*(−10)=−26
15 lut 20:57
koń: bedzie a4=a1+3r

dzieki
15 lut 20:58
ICSP: I koniec zadania. Wynik z tego co widzę poprawny.
15 lut 21:00