Matma
Kantak: liczby 4,x,9 są kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego . Liczba x jest równa
15 lut 20:39
Miłosz: 6
15 lut 20:41
zdesperowany student: czy probowales zajrzec do ksiazki badz tu na stronie w celu szukania przykladow i wzory an ciag
geometryczny?
15 lut 20:41
Kantak: znalazłem tą stronę 20 minut temu i jeszcze. dzięki Miłosz
15 lut 20:42
Bogdan:
W ciągu geometrycznym: a1, a2, a3 zachodzi; a22 = a1 * a3
15 lut 20:44
Kantak: Dzięki już wiem
15 lut 20:50
koń: a jeżeli by to był arytmetyczny ?
15 lut 21:00
Bogdan:
W ciągu arytmetycznym: a1, a2, a3 zachodzi: 2a2 = a1 + a3
15 lut 21:02
15 lut 21:02
koń: o dzieki
15 lut 21:03
koń: hmm. a jak mamy ciąg arytmetyczny liczb 2,x−3,x+1 obliczyc(x−3)−srodkowy wyraz co jak to
zastosowac w tym przypadku ?
15 lut 21:06
Eta:
a1, a2, a3 −−−−−− kolejne wyrazy ciagu arytm
to 2a2= a1+a3
zatem rozwiąż równanie:
2(x−3)= 2+ x+1
15 lut 21:09
patiqq: hej moge zadać jedno zadanie**
15 lut 21:09
koń: za duzo kombinuje z tymi zadaniami , dziekuje Eta
15 lut 21:10
patiqq:

IokI=25dm IoLI=1m ILnI=60cm obliczyć IomI
15 lut 21:11
patiqq: pomózćie mi to zrobić błagam was
15 lut 21:11
koń: tutaj wystarczy chyba tales ...
15 lut 21:13
patiqq: tylko że ja nie wiem jak to zrobić i wogóle jak zamienić jednostki
15 lut 21:14
koń: 1dm=10cm czyli 25dm=250cm 1m= 100cm i 60cm
15 lut 21:15
patiqq: a wiesz jakie będą te proporcje
15 lut 21:16
koń: ok przez km to sie równa ol przez ln i obliczasz...potem dodajesz ok i km o masz wynik
15 lut 21:20
koń: mi wyszło om=350 cm
15 lut 21:22
Kantak: Napisz równanie okręgu o środku S=(−2,−3), przechodzącego przez punkt P=(4,−5)
15 lut 21:22
patiqq: mógłbyś napisac to tak w ułamku bo ja jestem taka tempa z matmy że nic nie czaje
15 lut 21:23
patiqq: ma wyjść 4 dm
15 lut 21:23
Kantak: Napisz równanie okręgu o środku S=(−2,−3), przechodzącego przez punkt P=(4,−5)
15 lut 21:24
koń: pierw teoria talesa se przeczytaj uważnie to zrozumiesz ..ja nie nie czaje jak tu sie orbi te
ułami itp
15 lut 21:25
patiqq: ja nic i tak nie zrozumie a to twierdzenie to ze 100 razy czytałam i dalej nic ja nigdy matmy
nie zrozumiw ledwo 2 ciągne
15 lut 21:27
koń: napisz okol=omon
15 lut 21:32
koń: 25dm10dm = x10+6dm=16dm
15 lut 21:35
koń: mnozysz 25*16/10=40dm
15 lut 21:36