pomózcie
patiqq:

IopI=25dm IomI=1m ImrI=60cm obliczyć IonI
15 lut 20:38
patiqq: pliss pomóżcie
15 lut 21:07
Adam: wystarczy że sobie zamienisz jednostki dowolnie albo na dm,m,albo cm. A proporcje robisz np:
15 lut 21:23
patiqq: to ma wyjść 4 dm a mi wychodzi 90 cm
15 lut 21:26
Adam: a nie czasem 40 dm?
15 lut 21:29
Eta:
odp: |ON|= 40 dm
15 lut 21:30
patiqq: 4m sory
15 lut 21:30
patiqq: jak wy to robicie napiście mi
15 lut 21:31
patiqq: pliss
15 lut 21:31
Eta:
Obliczyłam Ci w poprzednim poście ( nawet nie chce Ci się tam zajrzeć!
40 dm =
4 m
15 lut 21:32
patiqq: gdzie napisz jeszcze raz bo ja już nie wiem
15 lut 21:33
Adam: 1dm = 10 cm = 0,1m
1cm = 0,1dm = 0,01m
1m = 10dm = 100cm
zamień sobie np na cm
podstaw pod tą proporcje nie wiem jakim cudem ci wyszło 90
15 lut 21:33
15 lut 21:36