tematem lekcji były wielokąty podobne
Zocha:

POOOMOOCY

! Czy ktoś może rozwiązać to zadanie i wytłumaczyć mi krok po kroku
jak to się robi? w sobotę muszę je oddać,potem będzie klasówka a ja nie wiem z której
strony zacząć.
Państwo N przeznaczyli 26000 zł na zakup działki .Do jednej z ofert dołączono rysunek dwóch
przeciwległych do siebie działek w skali 1:1000. 1m
2 w tej ofercie kosztuje 35 zł.
Oblicz czy przeznaczona kwota wystarczy na zakup jednej z tych działek.
|AE|=5cm
|EC|=13cm
|BC|=6,5cm