wykres funkcji przesunięto o wektor
Bambina: | | 1 | |
wykres funkcji f(x) = − |
| przesunięto o wektor i otrzymano funkcje o wzorze |
| | x | |
| | 3−2x | |
|
| . O jaki wektor przesunięto ten wykres. Czy umiał by ktoś wytłumaczyć jak takie |
| | x−2 | |
coś rozwiązać ponieważ z prostszymi przykładami jakoś sobie radzę ale z tym nie potrafię.
15 lut 18:57
ICSP: | −2x + 3 | | −2(x−2) − 1 | | 1 | |
| = |
| = − |
| − 2 |
| x−2 | | x−2 | | x−2 | |
15 lut 19:00
Bambina: czyli wektor będzie [ 2 : −2 ] ?
15 lut 19:02
ICSP: Tak.
15 lut 19:02
Bambina: Bardzo dziękuję, według twojego przepisu zrobię resztę przykładów
15 lut 19:03