matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
łukasz:
Jeżeli do wykresu funkcji f(x)=
1
2
x
+ a należy punkt P(−1,3) to a = A)1 B)2,5 C)3,5 D)5
15 lut 18:27
Śniadanie na obiad:
podstaw za y 3 a za x −1 i wylicz a
15 lut 18:31
Ali:
1
3=(
)
−1
+a
2
3=2+a a=1
15 lut 18:33