równanie okróeg
młoda: równanie okróegu kto mi to jeszcze wytłumaczy? punkty A= 0,1 nalezą do okręgu którego środek
nalezy do prostej o równaniu x−2= 0 podaj równanie okręgu...
15 lut 17:57
smmileey: x−2 = 0 ⇒ x=2
S= (2, y1)
(x−2)2 + (y−y1)2=r2
Z tego co pisałaś na początku oprócz punktu A będzie jeszcze punkt B, którego opuściłaś, podłóż
ich współrzędne za x i y i powstanie Ci układ równań.
15 lut 18:00
młoda: b nie miałam podanego
15 lut 18:01
młoda: ale dzieki juz łatwiej
15 lut 18:01
młoda: jeju to chyba przez to ze grype mam sorki serjo zgubiłam B

dzieki za pomoc
15 lut 18:02
młoda: juz wiem

B=−1 2 i tylko podstawiam pod xi y i juz
15 lut 18:04
smmileey: wracaj do zdrowia
15 lut 18:08
młoda: dzis poczatek ale dzieki

sprawdzisz mi czy dobrze tamto wczesniejsze rozpisałam

? a
15 lut 18:09