Jak narysować
młoda: Pomuzcie mi prosze o wytłumaczenie jak to narysowac tylko

Narysuj okrąg określony równaniem x
2 + 2X +y
2 − 4y+= −1
15 lut 17:56
smmileey: zamień na postać kanoniczną okręgu.
15 lut 17:57
młoda: i tylko tyle ale jak taki rysunek wykonać
15 lut 18:00
smmileey: masz współrzędne środka, zaznaczasz go, i kręcisz okrąg o danym promieniu.
15 lut 18:07
młoda: x
2 + 2x + y
2 − 4y + 1=0
(x−1)
2+ (y−2)
2<1 dobrze

?
15 lut 18:08
Śniadanie na obiad:

(x−1)
2+(y−2)
2=4
r=2, S=(1,2)
Robisz łuki i masz
15 lut 18:10
młoda: czy to przed nawias sie wyciagało jakos bo nie jestem pewna bo jak przez kwadrat wezme to z 2
mi x ginie a z 4 Y to to jakos dobrac trzeba?
15 lut 18:11
młoda: o tylko tyle to juz wiem bo musze te porobic rysunki a pierwszy raz cos takiego robie. a skąd
te 4 sie wzieło za = się?
15 lut 18:12
Eta:

o: ( x+1)
2 +(y−2)
2=4 S( −1, 2) r= 2
15 lut 18:13
młoda: wiem ze to banalne jest jak juz zrobione ale jak ktos nie wiem to cięzko//
15 lut 18:13
młoda: juz wiem skad 4 dzieki
15 lut 18:13
Śniadanie na obiad: równanie od początku do końca musi być takie samo nie możesz sobie niczego dodawać ani
odejmować

x
2 + 2x + y
2 −4y + 1 =0
(x−1)
2−1+(y−2)
2−4 + 1 = 0
(x−1)
2+(y−2)
2 = 4
Stąd ta 4
15 lut 18:15
Śniadanie na obiad: w pierwszym nawiasie ma być + mistake
15 lut 18:17
Eta:
Poprawne równanie tego okręgu jest:
( x
+1)
2 + (y−2)
2= 4
15 lut 18:18
młoda: oj nic zdaza sie

mi dośc często
15 lut 18:18
młoda:
15 lut 18:18