1
zaq: jak wyznaczyć z tego dziedzinę x2+x−44>0
15 lut 17:16
smmileey: Oblicz deltę, miejsca zerowe, i odczytaj z wykresu.
15 lut 17:20
zaq: no ale delta wychodzi 44 tak
15 lut 17:22
R.W.17l: 1+44*4
15 lut 17:26
niuni;*: pod wzur podstawiasz b2 − 4ac
i z tego x1 i x2 obliczasz ze wzor,ów zobacz czy jest pierwiastek
15 lut 17:26
smmileey: Δ= 12 − 4 * 1 * (−44)= 1 + 176 = 177
√Δ=√177
15 lut 17:26
niuni;*: a nie ujemna wyjdzie delta

? jak ujemna to nie ma r..
15 lut 17:28
niuni;*: cos dziwnie robicie mi ujemne by wyszło pewnie pomyliłam
15 lut 17:30
zaq: przepraszam to ja pomyliłam zamiast 44 ma być 42
15 lut 17:35
zaq: juz rozwiązałam
przepraszam za kłopot
15 lut 17:37