Rafał: Obwód trójkąta prostokątnego wynosi 24 cm,zaś suma kwaddratów długości wszystkich boków
jest równa 2 dm2.oblicz długość boków trójkąta i wysokość poprowadzoną z wierzchołka
kątów prostego ego trójkąta.
24 mar 17:14
Jakub: a,b - przyprostokątne trójkąta
c - przeciwprostokątna trójkąta
a2+b2+c2=2 <- 2 dm2
c2+c2=2 <- z tw. Pitagorasa masz a2+b2=c2
Z tego wyliczysz c, a dalej już prosto
24 mar 18:28
aaaaaaalllllaa: ja jusz niewiem jestem najlepszą uczennicom szkoły do której chodze i widze tu
proste rzeczy w poruwnaniu do tych co ja robie to jest nic
duzo czytajcie
30 maj 16:51