matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice: an=U{5*2^{2n-1}-1}{4^n-3}
Monia:
5*2
2n−1
−1
oblicz granice: an=
4
n
−3
15 lut 15:19
M:
31 mar 16:31
M:
5 cze 13:12
Leszek:
5*4
n
*0,5 −1
lim
n→
∞
=( po podzieleniu licznika i mianownika przez 4
n
)
4
n
−3
5/2 − 1/4
n
lim
n→
∞
= 5/2
1 − 3/4
n
5 cze 13:40