matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
Olka:
Oblicz pochodne funkcji 1. f(x) = ln(1+cos
2
x) 2. f(x) = sin
3
x+cos
3
x
15 lut 13:29
Integral:
2sin(2x)
(1) f'(x)=−
cos(2x)+3
3
(2) f'(x)=
sin(2x)(sinx−cosx)
2
15 lut 14:11