matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trójmian
tsubasa:
f(x)=arctgx f`(x)=
1
1+x
2
f``(x)=
jaka bedzie druga i trzecia pochodna?
15 lut 03:51
dero2005:
1'*(1+x
2
)−1*(1+x
2
)'
0(1+x
2
)−2x
−2x
f''(x) =
=
=
(1+x
2
)
2
(1+x
2
)
2
(1+x
2
)
2
f'*g−f*g'
f'''(x) =
(*)
g
2
f(x) = −2x f'(x) = −2 g(x) = (1+x
2
)
2
g'(x) = 2(1+x
2
)2x = 4x(1+x
2
) dalej podstawić do wzoru (*) i policzyć
15 lut 08:10