matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań.
tlik:
Witam, ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten układ równań ?
⎧
y
2
=xz
⎜
2z=y+w
⎨
x+w=55
⎩
y+z=50
14 lut 21:01
tlik:
odświeżam.
14 lut 21:33
Bogdan:
Zastosuj metodę podstawiania
14 lut 21:46