matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja kwadratowa
DASTII1665:
Znajdź największą i najmniejsza wartosc funkcji f osiagana w przedziale <1;4>, jesli a) f(x) = x
2
+ 6x +5 b) f(x) = x
2
− 6x + 5 c) f(x) = −2x
2
+ 8x + 1 Bardzo prosze o jakas podpowiedź
14 lut 20:18