wyznacz wartośc współczynika
krisu15: wyznacz wszystkie wartosci wspolczynika b,dla których funkcja f madokladnie jedno miejsce
zerowe:
a) f(x)=2x2−4x+c
14 lut 19:31
ICSP: Δ = 0. Już sobie poradzisz
14 lut 19:32
krisu15: sorki to nie ten przykład
14 lut 19:32
krisu15: a) f(x)=x2+bx+3
14 lut 19:34
ICSP: Nadal Δ = 0
a = 1
b = ?
c = 3
Δ = b2 − 4ac
b2 − 4ac = 0. Podstawiasz i wyliczasz.
14 lut 19:35
krisu15: ok dzieki.a jeszcze jedno zadanie jak bys mogl mi pomoc
sprawdz czy rownanie ma rozwiazanie.
a) x2−3x+√5=0
14 lut 19:40
ICSP: Oblicz deltę i sprawdź czy jest ≥0 Jeżeli jest to równanie posiada rozwiązanie.
14 lut 19:45