jak to wykazac?????
kolej: wykaż, że nie istnieje taka liczba rzeczywista x, aby suma tej liczby i jej odwrotności była
równa 1.
14 lut 19:06
krecik:
21 gru 19:01
pigor: ... ano, jesli
x=? , to spróbować rozwiązać równanie :
x+1x=1 /* x i x≠0 ⇒ x
2−x+1=0 , które ... co powiesz

. ...
21 gru 19:20
ICSP: | | 1 | |
albo po prostu zauwazyć że zbiorem wartości f(x) = x + |
| jest y ∊ R\(−2;2) |
| | x | |
21 gru 19:23
ICSP: kolega nigdy nie miał do czynienia z równaniami zwrotnymi wiec i takich podstawowych informacji
nie zna
21 gru 19:24
pigor: ... , a co do równania , to po prostu jego Δ=1−4= −3 <0 , a
więc nie istnieją liczby rzeczywiste spełniające warunki zadania . ...
21 gru 19:52
krecik:
21 gru 19:56