pole obszaru
Niunia85: oblicz pole obszaru ograniczonego liniami
parabolą y=x2+4x
i prostą y=x+4
14 lut 19:04
zdesperowany student: narysuj sobie te funkcje.
przyrownaj je do siebie i to wyjda miejsca ich przeciecia i wtedy liczysz wtym obszarze calke
odejmujac od wiekszej funkcji mniejsza ale tylko w tym obszarze.
14 lut 19:09
Niunia85: no właśnie nie wiem jak to zrobic
14 lut 19:11
dero2005:
x2 + 4x = x + 4
x2 + 4x − x − 4 = 0
x2 + 3x − 4 = 0
Δ = 9 + 16 = 25
√Δ = 5
x1 = −3−52 = −82 = −4
x2 = −3+52 = 22 = 1
P = ∫(x+4)dx − ∫(x2+4x)dx w przedziale od −4 do 1
14 lut 22:32
bart : wy to w liceum macie?
14 lut 22:34
Godzio:
To już studia
bart
14 lut 23:05
bart : fajnie, że niedawno miałem sprawdzian z podobnych zadan

ej jak studium talent? duzo osob dotrwalo?
14 lut 23:13
Godzio: Cała sala ... jeszcze na schodach czasem siedzieli
14 lut 23:17
bart : co ja zrylem− zapomnailem z kolega sie zapisac na ten test
14 lut 23:24
Godzio:
A na co chcesz iść na studia
14 lut 23:25
bart : no o tym nowym kierunku myslalem− Geodezja i Kartografia, ale tam niby studia bez specjalizacji
i boje sie troche, bo w koncu 1 rok to bedzie.. no a poza tym sprobuje na budownictwo
14 lut 23:30
Niunia85: tak, to studia
dzięki za rozwiązanie
15 lut 08:58
zdesperowany student: jesli ktso chce isc na budownictwo na sggw to bardzo bardzo nie polecam. w czasie sesji dzieja
sie niesamowite cyrki z zaliczeniami. mowie z własnego doswiadczenia.
15 lut 09:29
jak : Obliczyć pola obszaru ograniczonego parabolami y=4−x2 oraz y=x2−2x
31 maj 17:07
Vizer:
P = ∫2−1 (4 − x2 − x2 + 2x) dx
lub
P = ∫2−1 dx ∫ 4−x2x2−2x 1 dy
31 maj 17:18
jak : dzięki
2 cze 18:38
jak : (1−i)7
(1+i)5
3 cze 09:19