matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.kwadratowa
lola:
wyznacz wszystkie wartosci wspolczynnika c dla ktorych funkcja f ma dwa rozne miejsca zerowe
14 lut 18:44
lola:
przykład: f(x)=2x
2
−4x+c
14 lut 18:45
Mila:
Δ>0 Δ=b
2
−4ac Δ=16−8c 16−8c>0 16>8c 2>c c∊(−
∞
,2)
14 lut 18:47