zadania
kapustka:
37 * 412 * 910
a= −−−−−−−−−−−−−−−
410 * 913
14 lut 17:36
Mila: skróć najpierw
913=910 *93 93=(32)3=36
14 lut 17:39
kapustka: a więc
37 * 412 * 912 37 * 412
−−−−−−−−−−− = −−−−−− = 3 * 42 = 3 * 16 = 48
410 * 910 * 36 35 * 410
tak to będzie?
14 lut 17:53
kapustka: sorki za błąd z potęgmi
zamiast 412 jest 412 itp.
mam nadzieje że to nie problem
14 lut 17:56
Mila: to 912 w liczniku i 35 w mianowniku to rozumiem,że pomyłka wynik dobry
14 lut 17:59
kapustka: omg. więcej błędów ale dzięki
14 lut 18:01