matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz przedziały monotoniczności funkcji:
infi18:
Wyznacz przedziały monotoniczności funkcji: f(x)=(x−3)
√
x
14 lut 17:34
doniu:
x−3=0
√
x
<=> x≥ 0 x=3 x należy od zera do nieskończoności x należy do 3 I więc sam wyznaczysz przedziały
. Wynik będzie D=x należy (0,
∞
)
15 lut 22:27