matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
kamil:
3
3
jeżeli
=
to pierwiastki tego równania do jakiego należą
x
2
− 12
3x − 2
zbioru i jak to policzyć..?
14 lut 17:14
assasin:
3(3x −2) = 3(x
2
− 12) 3x−2=x
2
−12 x
2
−3x−10=0 delta: 9−4*1*(−10) = 49 x1= −2 . x2=5
14 lut 17:22