matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
please
karolina:
jeżeli 3x−2y=5 i x+2y=3 to: a) 2x−4y=2 tak? tylko teraz dlaczego..
14 lut 16:55
Ajtek:
Odejmowanie stronami
. 3x−2y=5 x+2y=3 − 3x−x−2y−(2y)=5−3 2x−4y=2 Jasne?
14 lut 17:09
karolina:
tak dzięki wielkie
14 lut 17:10