matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
błagam o pomoc
ewa:
a + b
10a + 10b
Jeżeli
=
3
5
to wartość wyrażenia
=...
x − y
9x − 9y
odpowiedź a)
2
3
jak to wyszło..?
14 lut 16:25
Godzio:
10
pomnóż obustronnie przez
9
14 lut 16:27
ewa:
100a + 100b
no i wyjdzie wtedy
i co mi to da..jak z tego wyjdzie
2
3
81x − 81y
14 lut 16:38
Godzio:
ehhh ...
a + b
3
10
=
/ *
x − y
5
9
14 lut 16:39
ewa:
aaa dziękie wielkie
14 lut 16:42