Proszę pomóżcie mi
Jadżka: Świeca ma kształt ostrosłupa prawidłowego czworokątnego,w którym kąt zawarty między krawędzią
boczną długości 10 cm a krawędzią podstawy wynosi 60o . Oblicz . ile cm2 kolorowego papieru
potrzeba na oklejenie tej świecy ( nie licząc podstawy ) oraz jaką objętość ma wosk, z którego
wykonano tę świecę.
14 lut 15:36
Godzio:
| | 1 | |
h2 = ( |
| a)2 + H2 ⇒ h = ... |
| | 2 | |
| | ah | |
Pb = 4 * |
| = 2ah = ... |
| | 2 | |
14 lut 15:50
Ajtek: Kąt zawarty między krawędzią boczną, a krawędzią podstawy, a nie podstawą
14 lut 16:23
Ajtek: W tej chwili jest pomylona wysokość ściany bocznej z wysokością ostrosłupa.
14 lut 16:24
14 lut 18:00