liczby zespolone
P: | | 2+i | |
rozwiązać równanie |
| |
| | 3+i | |
14 lut 14:54
edek: | 2+i | | 2+i | | 3−i | | 6−2i+3i−i2 | | 6+2+3+1 | | 9+3i | |
| = |
| |
| = |
| = |
| = |
| = |
| 3+i | | 3+i | | 3−i | | 9−i2 | | 9+1 | | 10 | |
Chyba sie nie pomylilem
14 lut 15:42
P: dziękować teraz już będę wiedział jak coś takiego obliczyć
14 lut 15:43
Trivial:
| 2+i | | (2+i)(3−i) | | 6−2i+3i−i2 | | 7 | | 1 | |
| = |
| = |
| = |
| + |
| i.  |
| 3+i | | 9−i2 | | 10 | | 10 | | 10 | |
14 lut 17:47
Jack:
dobra, a teraz powiedźcie jakie "równanie" rozwiązywaliście
14 lut 17:48
P: to jest na pewno dobrze?
14 lut 17:49
Trivial: Ja nie rozwiązywałem równania, ale też nie chciałem się czepiać słówek.
14 lut 17:57
Jack:
spoko, wiem że wiedziałeś co robisz − żartuję sobie
14 lut 18:11
Trivial:
14 lut 18:14