Bardzo proszę o pomoc
Oskar: Średnia odległość Ziemi od Słońca wynosi 148 600 000 km. Odległość ta zapisana w notacji
wykładniczej to
A)14,86*10√7
B)1 486*10√5
C)148,6*10√6
D)1,486*10√8
Do wyboru odpowiedz a,b,club d
14 lut 14:41
R.W.17l: na pewno √7/5/6/8? a nie 7/5/6/8?
14 lut 14:54
R.W.17l: 1486*10000=1486*104
148,6*100000=148,6*105
14,86*1000000=14,86*106
1,486*10000000=1,486*107
coś mi żadna nie wychodzi
14 lut 14:57
oskar : no mi tez nic nie wychodzi a wyniki podalam dobre takie mam na arkuszu
14 lut 15:05