matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz asymptoty
Janek:
Hej, mam do obliczenia asymptoty krzywej
√
x
2
−1
. W odpowiedziach jest że ma dwie asymptoty ukośne o równaniu y=−x i y=x .O ile do równania y=x sam doszedłem to , na te drugie nie mam pomysłu . Pomoże ktoś ?
14 lut 13:40
M:
5 paź 10:08
M:
7 paź 13:35