matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
ana:
∫(2e
x
−1)*e
x
*dx Pliss potrzebuje to mieć zrobione do 14.00.
14 lut 13:36
Godzio:
e
x
= t e
x
dx = dt
t
2
∫(2t − 1)dt = 2 *
− t + C = t
2
− t + C = e
2x
− e
x
+ C
2
14 lut 13:47