Postać logarytmu
Prosi o pomoc: CZY MOŻE MI KTOŚ POMÓC?!
2log3 + log2 + 1
Zapisać w postaci logarytmu
14 lut 12:44
Cavendish:
log32 + log2 + 1 = log(9 *2) + log10 = log18 + 10 = log(10*18) = log180
14 lut 12:47
Prosi o pomoc: a nie mogłam zrobić 1 jako log111 ?
14 lut 12:54
doniu: na podstawie logarytmu nigdy nie dawaj 1, czyli (a≠1)
dowód
log1 1 = dowolna liczba, wtedy logarytm równa się zawsze 1 to ok.
1 do potęgi dowolnej liczby równa się zawsze 1.
gdybym dał log1 2 to logarytm nie istnieje i nie ma jak podać wynik 2 z
podstawy "1".
15 lut 22:17
Mila: logab=c a>0 a≠1 b>0
15 lut 22:24