;]
gucio: Wyjaśnij jaki jest stosunek pola trojkata rownobocznego do pola kola wpisanego w ten trojkat.
14 lut 11:55
14 lut 14:33
Ajtek: Coś chyba nie tak tutaj jest.
Magda, liczysz stosunek pola trójkąta, do pola koła wpisanego w ten trójkąt.
Nigdzie nie widzę wzoru na pole koła.
14 lut 14:47
Ajtek: Poprawna odpowieź 3√3π
14 lut 14:50
Bogdan:
Co za paskudna maniera wprowadzania wysokości trójkąta równobocznego.
| | 1 | |
Pole trójkąta P = |
| a2√3, |
| | 4 | |
| | 1 | | 3 | | 1 | |
r = |
| a√3 ⇒ r2 = |
| a2 = |
| a2 |
| | 6 | | 36 | | 12 | |
14 lut 14:51