matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
Boruc1c:
Narysuj wykres funckji: |x| + |x+1| + |x+2| = f(x)
14 lut 10:57
Pestek:
1) dla x ∊ (−∞,−2) f(x)=−3x−3 2) dla x ∊ (−2,−1) f(x)=−x+1 3) dla x ∊ (−1,0) f(x)=x+3 4) dla x ∊ (0,+∞) f(x)=3x+3
14 lut 12:07