matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
paula:
Jak rozwiazać takie rownanie.
1−x
3
7=9*
1−x
14 lut 10:52
Niunia85:
(1−x)(1+x+x
2
)
7=9*
1−x
7=9(x
2
+x+1) 7=9x
2
+9x+9 9x
2
+9x+2=0 i liczysz delte
14 lut 11:00