matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz w postaci logarytmu
Annnnna:
2log3 +log2 +1
14 lut 10:42
Mila:
loga+logb=log(a*b) 2loga=loga
2
log10=1 log
10
10=1 bo 10
1
=10 1=log
a
a 2log3+log2+1=log3
2
+log2 +log10=log(3
2
*2*10)=log180
14 lut 17:35