prosze o pomoc w calce
Piotras: prosiłbym o wyliczenie calki xe do(2xkwadrat+1) dx
13 lut 23:48
Marta: po lewej masz jak sie zapisuje potegi zrob to bo nie wiadomo jak dokladnie wyglada zadanie
13 lut 23:53
Piotras: całka xe(2x2+1)dx
13 lut 23:56
Piotras: 1/4e(2x2+1)+c ?
14 lut 00:02
Godzio:
Tak
14 lut 00:06
Piotras: superrr:0 dzieki bardzo pozdrawiam
14 lut 00:08
aneczka_p: prosze o wyliczenie calki:
∫x*x∧e
dziekuje
23 kwi 08:11
Artur_z_miasta_Neptuna:
aneczko
zapisz to po ludzku
czy to jest: ∫ x* x
e dx
23 kwi 08:16
aneczka_p: czesc,
tak, ale wlasnei zauwazylam ze poprzestawialam troche, powinno byc:
∫ x* ex dx
23 kwi 08:44
Artur_z_miasta_Neptuna:
wskazówka ... przez części:
u' = ex .... v = x
u = ex ..... v' = 1
23 kwi 08:46
aneczka_p: ok, dziekuje za pomoc
23 kwi 08:51