zadanie tekstowe
Julia: proszę Was o pomoc zadaniu :
na działce leśnej założono szkółkę leśną która zajmuje 8800 m2 co stanowi 16% działki , reszte
przeznaczono na tereny rekreacyjne.
a) ile hektarów ma łączna pow działki ?
b) jaki procent terenu rekreacyjnego stanowi teren przeznaczony na szkólke ?
13 lut 23:24
Marta: 8800 → 16
x → 100
no i przeliczyc na hektary z m
2
| 8800 | |
| = % terenu rekreacyjnego |
| x | |
13 lut 23:27
Julia: A jestes pewna ze punkt B tak ma wygladac?

Bo cos mi to podejrzanie za proste

bo wy chodzi ze to 0,16 %
13 lut 23:34
Julia: bo x = 55000 m2
a to jest 5,5 hektara
8800/55000 = 0,16
13 lut 23:35
Marta: | | 8800 | |
aaa moj blad |
| *100% |
| | 55000−8800 | |
13 lut 23:41
Julka:
13 lut 23:46