jaka jest granica ciągu?
Kasia: Hej, potrzebuje pomocy
jaka jest granica ciągu?
13 lut 22:52
Bogdan:
Wskazówka.
| | n − 3 | | 1 | |
( |
| )n + 3 = [ (1 + |
| )n − 4 ](n + 3) / (n − 4) |
| | n − 4 | | n − 4 | |
| | a | |
lim (1 + |
| )f(n) = ea przy n→∞ |
| | f(n) | |
| | n + 3 | |
lim |
| = 1 przy n→∞ |
| | n − 4 | |
13 lut 23:34
Kasia: czy mogę poprosić o rozwiązanie z wyjaśnieniem, jestem niestety noga w tym temacie

a od tego
zależy moje zaliczenie. Będę Wam dozgonnie wdzięczna
14 lut 09:02
noga:
Noga w jakimś temacie nie powinna dostać zaliczenia z tego tematu, tak, jak nie powinien
leczyć ktoś, kto jest nogą w leczeniu, nie powinien mieć prawa jazdy ktoś, kto nie umie
prowadzić pojazdu, itd.
14 lut 09:46
Bogdan:
Odpowiedź prawie podałem, wystarczy ją napisać, ale skoro nie widzisz tej odpowiedzi,
to przychylam sie do opinii nogi.
14 lut 10:10
Kasia: no nic dziękuje w każdym razie
14 lut 10:25